Stoepkrijt tijd

For English click here

De laatste tijd hebben een paar vrienden en familie me een zetje gegeven over deze botanische stoepkrijt die momenteel in Europa gaande is.

Ann van City Plot gaf me gisteravond een zetje, wat de laatste strohalm heeft bewezen – het is duidelijk tijd dat we beginnen met meedoen! Wil iemand meedoen met ons?

Hier zijn een paar dingen die we vandaag in de stad hebben gekrijt …

Overblijvende ossentong (Pentaglottis sempervirens) Green Alkanet

Er gaat niets boven een naamplaatje om mensen te helpen beseffen wat er onder hun neus groeit terwijl ze door de straten lopen.

Smalle weegree (Plantago lanceolata) Ribwort

Veel van ons kennen de waarde van de planten die de meeste mensen onkruid noemen. We zijn gepassioneerd door mensen die beseffen wat er kan worden gedaan met planten die om hen heen groeien en zorgen voor de planten die van nature groeien in vergeten ruimtes.

Grote weegbree (Plantago major) Plantain

Meestal willen we niet van trottoirs oogsten of foerageren, maar die stedelijke kruiden en groenten kunnen een bron zijn van gratis zaad, stekjes, startplanten en leerplanten.

Lindenboom (Tilia sp.) Lime tree

Hier is een Grote stinkende gouwe die ik vorige week uit een stoeptegelscheur trok en nu op mijn dak groeit voor een huismiddeltje en een leerplant. Het gele sap binnenin heeft verschillende toepassingen.

Stinkende gouwe (Chelidonium majus) Greater celandine

Als je niet zeker bent van de naam van de plant, stuur me dan een duidelijke foto via Whatsapp of e-mail van en ik stuur je de plantnaam. 06 275 969 30 urban.herbology.lynn@gmail.com

Ik zou ook graag je gelabelde planten zien en zal hier graag wat foto’s plaatsen, en op het Urban Herbology Facebook pagina.

Advertisement

2 thoughts on “Stoepkrijt tijd

  1. Leuk …. ik fotografeerde in Gouda een heeeel mooi bloemetje met paarse witte blaadjes en geel hartje. Leek bijna op een orchidee en vroeg me af hoe het heet. Hoe kan ik de app downloaden?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.